7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte trei infecţii cu Coronavirus, raportate în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat în ultimele 24 de ore trei noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, iar de la începutul pandemiei am ajuns la un bilanț total de 1.412. S-au înregistrat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la COVID-19, iar la retestare au același rezultat, dar şi un deces.

Cele trei cazuri noi de Coronavirus sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Iar din totalul de 1.412 infecții cu virusul în rândul persoanelor din județ, 92 sunt la pacienți încă internați în spital, zece fiind pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem aproape 1.280 de olteni externaţi, aproape 800 fiind vindecați, 282 care s-au externat la cerere și puţin peste 200 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Potrivit specialiștilor în sănătate publică, în județul Olt sunt şi 8.640 de persoane care s-au testat pentru depistarea COVID-19.

Dintre cele 1.412 infecţii cu virusul SARS-CoV-2, în Olt sunt şi 45 de persoane diagnosticate cu boala care au decedat, de la începutul pandemiei, însă toate acestea aveau și alte probleme de sănătate. Ultimul deces a avut loc duminică, la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din judeţ.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele trei infecții cu SARS-CoV-2 nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, patru persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți