10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au vindecat de Coronavirus și au donat sânge pentru obținerea plasmei

- Advertisement -

Plasma imunizată care se obține din sângele donat de bolnavii vindecați de virusul SARS-CoV-2 este atât de necesară celor care sunt încă infectați, însă în județul Olt puțini sunt cei care s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Olt să doneze sânge pentru a salva vieți. Printre aceștia sunt și o parte dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt care au avut infecția COVID-19 și au învins boala.

În total, sunt 12 polițiști olteni care până acum nu au rămas indiferenţi faţă de semenii aflaţi la nevoie şi au ales să doneze sânge atât de necesar pentru obținerea plasmei.

„În această dimineaţă (marți n.r.), șase dintre colegii noştri care care s-au vindecat de noul Coronavirus, s-au deplasat la Centrul de Transfuzii Slatina, unde au donat sânge pentru a se obţine plasmă. Demersul colegilor vine în continuarea activităţi de donare începută săptamâna trecută, când mai mulţi colegi (alți șase polițiști n.r.) au donat sânge, urmând ca şi în perioada următoare să fim alături de cei aflaţi la nevoie”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată a spus că săptămâna viitoare sunt așteptați ca și alți polițiști vindecați de virusul SARS-CoV-2 să doneze sânge pentru cei bolnavi care au mare nevoie de această plasmă imunizată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți