19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două asistente medicale de la Spitalul Slatina, printre noii olteni depistaţi cu COVID-19

- Advertisement -

25 de cazuri noi de Coronavirus au fost anunţate în ultimele 24 de ore de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, bilanţul total ajungând la 1.455 de la începutul pandemiei. Doar două dintre acestea sunt în rândul salariaţilor unor instituţii publice, restul de 23 fiind cu transmitere comunitară.

Angajaţii sunt asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, una fiind de pe o secţie a unităţii medicale şi cealaltă din Ambulatoriul de Specialitate.

Din totalul de 1.455 infecții COVID-19 în rândul persoanelor din județ, 94 sunt la pacienții încă internați în spital, opt fiind pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem puţin peste 1.320 de olteni externaţi, 826 fiind vindecați, puţin peste 300 care s-au externat la cerere și aproximativ 200 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

În Olt sunt și 46 de persoane diagnosticate cu boala care au decedat, de la începutul pandemiei, însă toate acestea aveau și alte probleme medicale.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 8.764 de olteni care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți