5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

14 infecţii noi cu Coronavirus în judeţ. Bilanţul total al cazurilor ajunge la 1.531

- Advertisement -

S-au raportat noi infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Olt, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Față de ziua anterioară au fost raportate ale 14 îmbolnăviri cu noul Coronavirus, iar bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 1.531.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt anunţă că ultimele 14 cazuri au fost cu transmitere comunitară, iar aproximativ o sută dintre cele 1.531 de persoane cu infecţii COVID-19, înregistrate în judeţ de la începutul pandemiei, sunt internate şi acum în unităţile medicale, opt fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal.

Mai avem şi aproximativ 1.400 de olteni externaţi, 848 fiind vindecați, aproape 340 care s-au externat la cerere și puţin peste 200 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 8.979 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

În judeţ continuăm să avem și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal, unde sunt trataţi cei infectaţi cu COVID-19, cu rezultat pozitiv în urma retestării pentru depistarea bolii.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cele 14 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, sunt şapte persoane din județ ce au fost reconfirmate pozitiv la Coronavirus.

Din totalul de 1.531 îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, în Olt sunt și 47 de persoane depistate cu virusul care au decedat, de la începutul pandemiei, însă toate, pe lângă infecţia COVID-19, aveau și alte probleme de sănătate grave.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți