10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Început de an şcolar după scenariul roşu la o şcoală din comuna Vădăstriţa

- Advertisement -

Nici nu a început bine anul şcolar 2020 – 2021 că, într-o comună din judeţul Olt, nici nu s-a mai deschis o unitate de învăţământ. Este vorba despre şcoala din localitatea Vădăstriţa, acolo unde o profesoară a fost confirmată cu infecţia COVID-19, iar aici noul an a început după scenariul roşu. Informaţia a fost confirmată luni după-amiaza de Victor Iacobescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

„La Vădăstrița avem o profesoară care a fost confirmată cu COVID, aceasta, dar și soțul său. În urmă cu o săptămână, sâmbătă, a fost la ziua mamei sale, iar între timp, joi, fratele său a fost depistat cu Coronavirus. A fost atât ea, cât și soțul, la acea petrecere și duminică au fost confirmați amândoi. În urma discuțiilor cu prefectul Florin Homorean, cu directoarea Pîslă, dar și cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, s-a luat decizia de a intra pe scenariul roșu în privința începerii școlii. Urmează a se aproba în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt”, a declarat Victor Iacobescu, șeful învățământului oltean.

Situația nu este în regulă nici la alte două unități de învățământ oltene, însă aici nu este vorba despre contextul actual al pandemiei COVID-19 și despre faptul că aici încă se fac lucrări.

„Nu este vorba despre pandemie şi din cauza nefinalizării unor lucrări, şi aici fiind luat în calcul scenariul roşu. Vorbim despre două şcoli, dar poate se găsesc soluţii de a fi grăbită executarea şi terminarea acestora de constructori. Urmează să decidem exact, iar în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt vă informăm şi care sunt acestea”, a mai spus inspectorul general al ISJ.

Scenariul roşu sau scenariul 3 privind începerea anului şcolar 2020 – 2021, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități sau lecții online.

Nici la unităţile şcolare din mediul urban am putea spune că nu stăm prea bine, având în vedere că la multe dintre acestea, cum ar fi unele din municipiul Slatina, elevii au stat laolaltă, fără a respecta distanţarea socială, iar unii fără a purta măşti de protecţie, pentru a putea intra la cursuri.

Iar cazul dascălului de la Vădăstriţa confirmat cu virusul SARS-CoV-2, care a intrat în contact cu colegi de-ai săi care acum sunt în izolare la domiciliu, nu este singular şi, potrivit unor informaţii, ar mai fi alte patru cadre didactice din judeţ depistate cu infecţia COVID-19. Este vorba despre doi profesori din municipiul Slatina şi câte unul din oraşul Balş şi comuna Izvoarele, însă aceştia nu au intrat în contact cu alţi profesori sau cu copii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți