10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

62 de persoane din Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, pozitivate cu noul Coronavirus. Instituția, două săptămâni în carantină

- Advertisement -

Situația de la Centrul de Îngrijire și Asistență din comuna Spineni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt este tot mai dramatică. De la o oră la alta cifrele privind cazurile cu rezultat pozitiv la testul pentru depistarea COVID-19 se modifică, iar până în cursul serii de marți au fost confirmate cu boala nu mai puțin de 62 de persoane. Este vorba despre 44 de beneficiari ai centrului și 18 persoane care se ocupă de îngrijirea și asistența medicală asistaților social. DSP a luat deja mai multe măsuri, iar una dintre ele a fost carantinarea instituției pentru două săptămâni.

Marți după-amiaza, Prefectura Olt anunța că sunt pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2 44 de beneficiari, dar și un asistent medical.  

„În data de 14 septembrie, la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat COVID-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina pe data de 13 septembrie, Secția COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. În sensul aplicării măsurilor urgente de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus la nivelul centrului, Direcția de Sănătate Publică Olt a declanșat ancheta epidemiologică în data de 14 septembrie, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu – 31 de persoane şi toţi beneficiarii – 71 de persoane. Marți, 15 septembrie, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu, în afara turei, în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate – 70), rezultatele sunt 44 pozitive – 43 beneficiari și un asistent medical şi 26 negative – beneficiari. 70 de probe sunt în lucru”, se arată într-un comunicat remis de instituția Guvernului în teritoriu.

În după-amiaza aceleiași zile, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au stabilit mai multe măsuri: carantinarea centrului pentru o perioadă de 14 zile, începând din după-amiaza zilei de 15 septembrie; izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice; internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil din județul Olt – Secţia COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi unitatea medicală suport COVID-19 Spitalul Municipal Caracal; restrângerea activităţii într-un pavilion – pacienţii şi personal cu rezultat negativ; spațiile rămase libere vor fi decontaminate – dezinfecţie cu o firmă specializată, în data de 16 septembrie, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat. Repetarea operatiunii de dezinfecţie a spaţiului ocupat în prezent pe 18 septembrie; carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie; repetarea testării în ziua a opta a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu.

Datele aveau să se schimbe până marți seara, alte 17 persoane care se ocupă de îngrijirea și asistența medicală a beneficiarilor din centrul de la Spineni fiind pozitivate cu COVID-19. Așadar, la ora actuală în focarul instituției din subordinea DGASPC Olt sunt 44 de beneficiari și 18 anagajați infectați cu virusul SARS-CoV-2. Iar numărul acestora ar putea crește, având în vedere că alte zeci de probe sunt în lucru.

Ținând cont că o parte importantă din personalul angajat își are domiciliul chiar în Spineni, există posibilitatea ca în cursul zilei de miercuri să aibă loc o ședință extraordinară a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt în care să fie purtate discuții pentru ca localitatea să intre în carantină, pentru un anumit interval de timp.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți