Coronavirus într-o instituţie a DGASPC Olt din Spineni

Caz confirmat cu SARS-CoV-2 la Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Spineni din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. Un beneficiar adult a prezentat simptomatologie specifică virusului, respectiv febră, iar în dimineaţa zilei de duminică a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost testat pentru depistarea infecţiei COVID-19, rezultatul pozitiv fiind primit luni.

După pozitivarea cazului de la Centrul Spineni, conducerea DGASPC Olt a informat Direcția de Sănătate Publică Olt, care a trimis o echipă pentru testarea beneficiarilor și personalului. În total, s-au efectuat 132 de teste pentru depistarea noului Coronavirus, 71 fiind la beneficiari, iar 61 la personalul angajat.

Totodată, s-au dispus noi măsuri precum prelungirea programului de lucru al personalului prezent la serviciu până la primirea rezultatelor; izolarea beneficiarilor cu simptomatologie în spațiile stabilite pentru această destinație; servirea mesei în camere, pentru beneficiari; încetarea activităților în spațiile comune; respectarea măsurilor stabilite pentru această situație în Planul de măsuri pentru combaterea și prevenirea coronavirusului, aprobat la nivelul fiecărui serviciu social din cadrul DGASPC Olt.

De asemenea, în continuare vor fi aplicate toate măsurile dispuse de specialiştii DSP în acest caz.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<