10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie din Crâmpoia, diagnosticată cu SARS-CoV-2, a murit la un spital din Capitală

- Advertisement -

Judeţul Olt a înregistrat şi cel de-al 48-lea deces al unei persoane infectată cu virusul SARS-CoV-2, acesta fiind raportat oficial marţi de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre o femeie de 67 de ani, din comuna Crâmpoia, care a murit la o unitate medicală din municipiul Bucureşti.

Iniţial, bătrâna a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe 30 august 2020 când a fost internată, dar şi confirmată cu infecţia COVID-19. În data de 4 septembrie, aceasta a fost transferată şi internată la Spitalul Clinic Colentina din Capitală, iar în data de 9 septembrie, pentru că starea sa de sănătate i s-a înrăutăţit, a fost dusă pe Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale unde, din păcate, după trei zile, a încetat din viaţă.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt spun că femeia a avut ca şi cauză a decesului şoc septic cu punct de plecare pulmonar, disfuncţii multiple de organe, pneumonie şi COVID formă severă, iar ca şi boli asociate avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială şi obezitate.

Pe lângă acest deces, Grupul de Comunicare Strategică a raportat marţi şi 17 îmbolnăviri noi cu Coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al cazurilor, de la începutul pandemiei, a ajuns în judeţ la 1.548.

Iar din totalul infecțiilor COVID-19 în rândul persoanelor din Olt, 107 sunt la pacienții încă internați în spital, 11 fiind pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem aproximativ 1.400 olteni externaţi, în jur de 850 fiind vindecați, aproximativ 340 care s-au externat la cerere și puţin peste 200 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Statisticile specialiștilor în sănătate publică mai arată că în judeţ sunt şi 9.139 de olteni care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, în Olt sunt şi bolnavilor care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal, unde sunt trataţi cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat pozitiv în urma retestării pentru depistarea bolii.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cele 17 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, sunt trei persoane din județ ce au fost reconfirmate pozitiv la COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți