5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

A murit edilul comunei Deveselu. Ion Aliman era pozitivat cu COVID-19

- Advertisement -

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, în vârstă de 56 de ani, a încetat din viață. Edilul a fost confirmat la începutul acestei luni cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar după ce o săptămână a stat internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, familia a solicitat ca acesta să fie transferat la un spital din Capitală.

Informația a fost confirmată de Nicolae Dobre, viceprimarul localității, decesul primarului Aliman fiind constatat în dimineața zilei de joi, la ora 05:00.

Starea de sănătate a edilului din Deveselu a început să se înrăutățească miercuri, 9 septembrie, fiind transferat pe Secția ATI a Spitalului Caracal, iar ziua următoare avea să fie transferat, la solicitarea familiei, la Spitalul Clinic Colentina din București. La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Dobre declara pentru Eveniment de Olt că starea sa era stabilă, dar era intubat pentru a putea ajuta ca plămânii și celelalte organe vitale să poată respira mai ușor.

Însă, din păcate, după o săptămână inima sa a încetat să mai bată, primarul Ion Aliman fiind cea de-a 49-a persoană din județul Olt care a murit din cauza Coronavirusului. Potrivit unor surse medicale de la unitatea medicală suport COVID-19 din Olt, în urmă cu câțiva ani acesta a avut unele probleme de sănătate și a făcut un transplant de rinichi.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au declarat că Aliman avea boli asociate, precum diabet zaharat tip II dezechilibrat, imunosupresie, hipertensiune arterială, Hepatita tip B, steatoză hepatică și transplant renal în anul 2010. Ca și cauză a decesului a fost stop cardiorespirator, șoc septic pulmonar, insuficiență respiratorie acută, insuficiență multiplă de organ, pneumotorax, pneumoperitoneu, enfizem cutanat service toraco abdominal și infecție COVID-19.

Edilul era candidatul PSD la Primăria Deveselu la alegerile locale din 27 septembrie, pentru un al treilea mandat, acesta fiind la cârma localității din anul 2012.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți