14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două decese și 49 infecții noi cu Coronavirus, raportate în Olt

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat un nou record privind numărul de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Dacă miercuri aveau să fie raportate 55 de cazuri COVID-19, toate în rândul beneficiarilor și personalului angajat de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, joi s-au raportat alte 49, iar 23 dintre acestea au fost tot la persoanele din centrul de la Spineni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Cu noile îmbolnăviri, în județ bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei, a ajuns la 1.652. Oltul a apărut joi și pe lista deceselor, două persoane încetând din viață din cauza Coronavirusului.

Pe lângă decesul primarului Ion Aliman din comuna Deveselu, a cărui inimă a încetat să bată aflându-se pe un pat de la Spitalul Clinic Colentina din București, autoritățile de la Centru au mai raportat în Olt încă un deces. Este al 50-lea înregistrat în județ, de la începutul pandemiei, fiind cel al unui bărbat de 70 de ani, din orașul Potcoava. Acesta a fost internat pe 30 august la Spitalul Județean de Urgență Slatina, i-au fost prelevate probe pentru depistarea COVID-19 în ziua următoare, ulterior primind confirmarea că este infectat. Pe 4 septembrie avea să fie transferat pe Secșia de Anestezie și Terapie Intensivă, unde, din păcate, a murit pe 15 septembrie. Ca și comorbidități acesta suferea de hipertensiune arterială, fibrilație atrială și adenom de prostată, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecție COVID-19.

Iar în privința noilor îmbolnăviri cu Coronavirus, înregistrate în Olt în ultima zi, 23 dintre cele 49 au fost în rândul persoanelor de la CIA Spineni, unul este la un angajat al Spitalului Slatina, restul fiind cu transmitere comunitară.

Din totalul de 1.652 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, sunt 114 internate și acum la spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratate cele diagnosticate cu virusul, 12 fiind încă pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă. Mai avem puțin peste 1.400 de olteni externaţi, 885 fiind vindecați, aproximativ 400 care s-au externat la cerere și puţin peste 220 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 9.259 de persoane care s-au testat pentru depistarea infecției COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți