5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

24 cazuri noi COVID-19, înregistrate în județ. 1.676, bilanțul total al cazurilor

- Advertisement -

O nouă zi, o nouă creștere a numărului de olteni care au fost confirmați cu noul Coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri noile cifre, iar bilanțul total al infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, este în județul Olt de 1.676. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost comunicate cu 24 mai multe îmbolnăviri.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt transmit că din aceste ultime 24 de cazuri, unul este la un angajat al Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar restul sunt cu transmitere comunitară.

Iar din totalul de 1.676 persoane cu infecții COVID-19, înregistrate în judeţ de la începutul pandemiei, aproximativ 110 sunt internate şi acum în unităţile medicale din județ, 11 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal.

Mai avem şi puțin peste 1.530 de olteni externaţi, în jur de 900 dintre ei fiind vindecați, 410 care s-au externat la cerere și puţin peste 220 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 9.296 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Oltul continuă să aibă și bolnavi care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează cei depistați cu Coronavirus, al căror rezultat, în urma retestării, este tot pozitiv.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, distinct de cele 24 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost patru olteni ce au fost reconfirmați pozitiv la infecția COVID-19.

În județ sunt și 51 de persoane din totalul celor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 care, din nefericire, au murit. Însă, toate acestea, pe lângă infecția cu Coronavirus, aveau și comorbidități.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți