10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu (PSD Olt): Sunt convins că vom câştiga alegerile locale în judeţ

- Advertisement -

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), a declarat joi că priveşte cu optimism spre un viitor mandat la conducerea forului şi şi-a exprimat convingerea că social-democraţii vor câştiga alegerile locale în judeţ.

„A fost ultima şedinţă din acest mandat de patru ani. Bineînţeles că avem cu toţii emoţia unui final de mandat cu multe realizări, dar şi cu neîmpliniri. Cu optimism privesc către viitorul mandat, pentru că sunt convins că Partidul Social Democrat va câştiga aceste alegeri, în judeţul Olt”, a spus Marius Oprescu la finalul şedinţei CJ Olt, ultima înainte de alegerile locale.

Oprescu a punctat că este mulţumit de investiţiile făcute în mandatul său în infrastructura de sănătate din judeţ, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde CJ a finanţat anual dotări cu echipamente, modernizări şi reabilitări de circa 18-20 de milioane de lei, însă este nemulţumit de starea infrastructurii rutiere unde posibilităţile de atragere a fondurilor europene au fost limitate raportat la nevoile de investiţii din sector.

„Mare parte a realizărilor şi a lucrurilor de care sunt mulţumit sunt investiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. O nemulţumire este că infrastructura din judeţul Olt este una foarte mare, peste o mie de kilometri de drum judeţean, şi din păcate, neavând foarte multe măsuri deschise pe fonduri europene, aceste drumuri nu arată într-o stare grozavă, aşa cum ar trebui să fie. Tot ce am reuşit pe fonduri europene sunt aceste drumuri (DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa şi DJ 642 Stoeneşti – Giuvărăşti n.r.) şi încă două în faza de evaluare, dar din păcate pentru noi, banii pe infrastructura rutieră, la nivel de fonduri europene, sunt foarte puţini şi atunci nu reuşim să reabilităm atât de mult cât ne-am dori din aceste drumuri”, a declarat Oprescu.

Referitor la cea mai amplă lucrare de infrastructură rutieră derulată de CJ Olt, reabilitarea DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa, investiţie de peste 120 de milioane lei cu fonduri europene, Oprescu a arătat că lucrările au început pe două tronsoane şi până la finalul proiectul acest drum va fi reabilitat pe o distanţă de aproape 59 de kilometri.

„Deja la DJ 546 am început lucrările pe două dintre tronsoane, este un drum de aproape 59 de kilometri, cu o valoare a lucrărilor de peste 120 de milioane de lei, o investiţie cu fonduri europene a CJ Olt şi împreună cu un alt drum, care face legătura de la Stoeneşti până la limită judeţ Teleorman, la Givărăşti, vom avea aproximativ 104 kilometri de drum judeţean reabilitat de la nordul la sudul judeţului, tot pe fonduri europene”, a adăugat Marius Oprescu. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți