10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirusul a mai ucis un oltean. Era internat la Spitalul Caracal

- Advertisement -

Ziua și decesul, așa am putea cataloga ceea ce s-a întâmplat în această perioadă la nivelul județului Olt. Din cauza Coronavirusului, aproape în fiecare zi a ultimei săptămâni am înregistrat cel puțin o persoană, care era infectată cu virusul și a încetat din viață. Datele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică arată că încă un oltean a pierdut lupta cu boala, bilanțul total al morților, de la începutul pandemiei, ajungând la 56.

O femeie de 78 de ani, din comuna Crâmpoia, este decesul cu numărul 56 înregistrat în Olt. Aceasta a murit în cursul zilei de duminică, fiind internată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ.

Bătrâna, inițial, a ajuns pe 11 septembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind internată pe Secția Neurologie. A fost testată pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv fiind primit în ziua următoare. Pe 12 septembrie, pacienta avea să fie transferată la Spitalul Caracal, tot pe Secția Neurologie unde, din păcate, opt zile mai târziu, pe 20 septembrie, a murit.

Specialiștii Direcței de Sănătate Publică Olt transmit că femeia din Crâmpoia a avut ca și cauză a decesului un stop cardiorespirator și infecția COVID- 9, iar ca boli asociate avea diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral ischemic, hipertensiune arterială primară stadiul II/III, boală coronariană de rinichi stâng III și lacunarism cerebral.

Peste zece pacienți internați pe Secțiile ATI

Pe lângă acest deces, Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți și o nouă creștere a cazurilor de Coronavirus în județ. Față de ziua anterioară, sunt cu 17 infecții cu virusul SARS-CoV-2 mai multe, bilanțul total al cazurilor de Coronavirus, de la începutul pandemiei, ajungând la 1.727.

Din acest total, 112 persoane sunt internate şi acum în unităţile medicale din județ, iar numărul de pacienți care se află internați pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal a mai scăzut cu unul. Dacă luni erau 13 bolnavi care primeau tratament de specialitate la ATI, marți numărul lor era de 12.

Mai avem puțin peste 1.560 de olteni externaţi, 912 fiind vindecați, aproximativ 440 care s-au externat la cerere și 213 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 9.492 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, în Olt continuăm să aveam și bolnavi care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei depistați cu infecția COVID-19, ce ies pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, o persoană din județ a fost reconfirmată pozitiv. 

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți