4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se extinde focarul de Coronavirus de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni

- Advertisement -

La Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt numărul infectaților cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească. După ce săptămâna trecută zeci de beneficiari și persoane angajate aici au fost diagnosticate cu noul Coronavirus, în cursul zilei de miercuri, din cele nouă îmbolnăviri noi raportate de Grupul de Comunicare Strategică, șapte au fost în rândul salariaților din centrul de la Spineni.

Cu aceste șapte infecții COVID-19, în focarul de la instituția din subordinea DGASPC Olt, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, sunt nu mai puțin de 87 de cazuri, 45 fiind persoane care primesc îngrijiri medicale pentru afecțiunile pe care le au și 42 în cel al angajaților. Dintre cei infectați, mai sunt doar patru persoane, toate beneficiari ai CIA Spineni, care sunt internați în spital și primesc tratamentul de specialitate necesar pentru vindecarea de această boală.

Specialiștii DSP au mai anunțat că celelalte două infecții sunt cu transmitere comunitară.

Iar din totalul de 1.736 infecții cu SARS-CoV-2 în rândul persoanelor din județ, de la începutul pandemiei, 115 sunt pacienți încă internați în spital, 12 fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Aproximativ 1.600 de olteni au fost externaţi, puțin peste 920 fiind vindecați, aproape 450 sunt cei care s-au externat la cerere și 220 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că în judeţ mai sunt și 56 de olteni confirmați cu Coronavirus care au murit, de la începutul pandemiei, dar și 9.544 care s-au testat pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți