13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploi însemnate, instabilitate atmosferică și vijelii, până duminică dimineață. Oltul, sub cod galben

- Advertisement -

După temperaturile ca de vară înregistrate în ultimele zile în termometre, județul Olt intră de vineri noaptea și până duminică dimineața sub incidența unui cod galben de vreme capricioasă. Meteorologii anunță vreme rece ca de toamnă, cu ploi însemnate, instabilitate atmosferică și vijelii în această perioadă.

Avertizarea reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie este în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă, ora 23:00, și până duminică dimineața, ora 06:00, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 de litri pe metrul pătrat. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord – vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45 – 60 de kilometri pe oră, iar în zona montană înaltă de peste 100 – 110 kilometri pe oră. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 – 80 de kilometri pe oră”, anunță meteorologii.

Sursa citată mai arată că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți