14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Un tânăr de 24 de ani, asistat al Centrului de Îngrijire și Asistență Spineni, mort din cauza Coronavirusului

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat și cel de-al 57-lea deces din cauza noului Coronavirus, acesta fiind al bărbat de 24 de ani, care era rezident al Centrului de Îngrijire și Asistență Spineni din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, unde este focar de COVID-19, până joi 89 persoane de aici, 47 fiind beneficiari și 42 salariați, fiind diagnosticați cu boala.

Este cea mai tânără persoană din județ care a murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, acesta aflându-se la Centrul Spineni din data de 16 aprilie 2015, până atunci fiind un copil care a stat într-o căsuță de tip familial din municipiul Slatina.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că bărbatului de 24 de ani i-a fost recoltată proba pentru depistarea infecției COVID-19 pe 14 septembrie, iar în data de 15 septembrie, după ce a primit rezultatul pozitiv al testului, a fost confirmat. În perioada 15 – 17 septembrie, tânărul a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, iar după externare acesta a fost dus înapoi în CIA Spineni unde, din păcate, vineri, 25 septembrie, inima sa a încetat să mai bată.

Cauza deceseului a fost insuficiența respiratorie și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități oligofren și tulburări grave de comportament de tip iritabil impulsiv.

Acesta este primul deces înregistrat la nivelul instituției din cadrul DGASPC Olt. Tânărul, care între timp a fost și înmormântat în condiții speciale, având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus, era de mulți ani în sistemul de protecție socială, acesta având, potrivit unor informații, doar un tutore legal, respectiv o persoană care lucrează la Primăria comunei Spineni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți