12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Localnicii din comuna Deveselu au ales primar un candidat mort

- Advertisement -

Chiar dacă a decedat în urmă cu mai bine de o săptămână și jumătate, fiind confirmat cu infecția COVID-19, Ion Aliman, candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Deveselu pentru al treilea mandat de primar, a câștigat alegerile locale.

La data morții sale buletinele de vot erau deja tipărite și nu au mai fost înlocuite, iar duminică localnicii au pus ștampila „Votat” pe candidatul PSD. Pentru Consiliul Local a câștigat tot PSD, iar comuna ar urma să fie condusă de viceprimar, spun surse din cadrul formațiunii politice. Aici, PSD și-a concentrat campania pentru ca alegătorii să-l voteze pe candidatul decedat, având astfel și cele mai multe voturi în CL, cum s-a și întâmplat.

Ion Aliman a obținut 1.020 de voturi din totalul de 1.600 exprimate, așa cum arată cifrele numărătorii paralele a PSD, al doilea clasat fiind Manuel Dumitru Nică de la Partidul Mișcarea Populară. În cursă a mai intrat și candidatul Ion Păun de la Alianța Liberalilor și Democraților, deoarece Partidul Național Liberal a rămas fără candidat. Inițial, chiar Ion Aliman a fost anunțat din partea liberalilor la funcția de primar la Deveselu, acesta făcând și fotografiile de pe afișele PNL, însă în ultimele zile ale depunerii candidaturilor răposatul Ion Aliman a anunțat că se înscrie în cursă pentru un nou mandat din partea PSD.

Și iată că a și câștigat. După ce s-au numărat voturi ce l-au desemnat din nou primar pe candidatul defunct, mai mulți localnici s-au dus în cimititul unde acesta este înhumat pentru a-i da vestea în mod simbolic.

Sursă foto: Neti Andrei – Facebook

„Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la fundu’ gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Să ştiţi că şi pe următoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Ştim că de acolo de unde sunteţi ne vegheaţi. Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată. Eroul nostru!”, spuneau cei care au fost prezenți în cimitir.

Cătătlin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți