7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un angajat al Spitalului Slatina, printre noii infectați cu Coronavirus din Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni noile îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, iar în județul Olt s-au înregistrat cu opt mai multe față de ziua anterioară, bilanțul total al cazurilor de Coronavirus, de la începutul pandemiei, ajungând la 1.825.   

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis că dintre cele opt infecții cu COVID-19, șapte au fost cu transmitere comunitară, însă printre noii olteni confirmați cu boala este și un salariat al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Din totalul celor 1.825 de cazuri de Coronavirus, 85 sunt ale unor persoane care sunt încă internate și acum în unițile medicale din județ, 13 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal. Mai avem şi aproximativ 1.690 de olteni externaţi, 961 fiind vindecați, puțin peste 480 care s-au externat la cerere și 244 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 9.782 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

În Olt mai sunt și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal, unde sunt trataţi cei infectaţi cu COVID-19, cu rezultat pozitiv în urma retestării pentru depistarea bolii. Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cele opt cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, sunt două persoane din județ ce au fost reconfirmate pozitiv la Coronavirus.

Iar dintre cele 1.825 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, în județul Olt sunt și 58 de persoane depistate cu virusul care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, însă toate acestea, pe lângă infecţia COVID-19, sufereau și de alte probleme medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți