22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Oltenii aflați în izolare la domiciliu sau carantină din cauza Coronavirusului au concediu medical plătit 100%

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt au anunțat că de luna aceasta sunt noi reglămentări intrate în vigoare pentru cetățenii județului care se află în izolare la domiciliu sau carantină, din cauza infecției COVID-19. Cei care primesc concediu medical pentru această boală vor fi plătiți sută la sută.  

„În noul model de certificat medical, în vigoare din 7 septembrie, boala infectocontagioasă pentru care se instituie măsura izolării, a fost inclusă şi evidenţiată distinct, la codul 51. Indemnizaţie pentru acest cod fiind de 100% din baza de calcul. De asemenea, indemnizaţia acordată celor aflaţi în carantină creşte la 100% de la 75%, potrivit aceluiaşi act normativ. Eliberarea certificatului de concediu medical se va face pe baza adeverinţei de la plătitor, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în lista aprobată prin hotărâre a Guvernului, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se instituie măsura izolării, stabilite prin hotărâre a Guvernului”, se precizează într-un comunicat remis de CAS Olt.

Sursa citată mai arată că se completează cu cod 51 – boală infectocontagioasă pentru care s-a instituit măsura izolării – numai în cazul certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care s-a instituit măsura izolării.

„În cazul indemnizaţiei pentru carantină se bifează atât rubrica «prevenire», cât şi rubrica «100%» În cazul completării codului 07 – carantină, medicul curant care eliberează certificatul de concediu medical va înscrie în rubrica «Observaţii» de pe verso-ul formularului numărul documentului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi durata perioadei de carantină”, mai transmit reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți