13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rotunda: Încă doi olteni cercetați sub control judiciar, pentru infracțiuni cu tutun

- Advertisement -

Perchezițiile desfășurate de polițiștii olteni, la jumătatea lunii septembrie, în comuna Rotunda, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea unor infracțiuni cu tutun, continuă să aibă urmări. După ce la începutul săptămânii, în aceeași cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile în privința a șapte persoane, vineri aceeași măsură a fost dispusă în cazul altor doi bărbați, unul de 54 de ani, din Gostavățu și altul de 32 de ani, din Rotunda.

„În urma continuării cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal alte două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor la Codul Fiscal, fiind dispusă măsură preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În fapt, persoanele sunt acuzate că au cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

După descinderile efectuate pe 14 septembrie în această cauză, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste o tonă de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.

Cei implicați în cauză sunt cercetați penal pentru producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți