3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cinci olteni morți din cauza Coronavirusul. Unul dintre ei a decedat la Spitalul Timișoara

- Advertisement -

Oltul înregistrează un nou record negativ, în privința numărului de persoane confirmate cu noul Coronavirus care au decedat. Dacă acum două zile erau raportate șase decese, sâmbătă au fost comunicate alte cinci. Este vorba despre patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 60 și 84 de ani, care au murit, unul dintre aceste decese având loc la Spitalul Timișoara. Cu acestea, bilanțul total al deceselor în județ a ajuns, de la începutul pandemiei, la 79.

Un bărbat de 65 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 6 octombrie  la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, confirmat cu virusul SARS-CoV-2 fiind două zile mai târziu, pe 8 octombrie. Din păcate, în aceeași zi, a murit, cauza decesului fiind un stop cardiorespirator, infecția COVID-19, iar ca și comorbidități bătrânul avea diabet zaharat tip II, obezitate grad III, fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA.

La aceeași unitate medicală a murit și un bărbat de 84 de ani, din mediul urban. Acesta a fost internat pe 6 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și diagnosticat cu noul Coronavirus. Pe 7 octombrie, acesta a fost transferat la Spitalul Caracal, iar două zile mai târziu, pe 9 octombrie acesta a murit în urma unui stop cardiorespirator și a infecției COVID-19. Bolile asociate pe care acesta le avea sunt insuficiență cardiacă congestivă clasa II NYHA, hipertensiune arterială și dislipidemie.

Un alt bărbat de 67 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 28 septembrie la Spitalul Slatina, pe Secția Cardiologie. Pe 29 septembrie, acesta a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2, iar după nouă zile, pe 8 octombrie, din păcate, a încetat din viață. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că acesta a avut ca și cauză de deces stopul cardiorespirator și infecția COVID-19, iar problemele de sănătate de care mai suferea sunt o boală cardiacă ischemică, tahicardie sinusală, tromboembolism pulmonar și accident vascular cerebral sechelar.

Totodată, un bărbat de 60 de ani, din mediul urban, a fost internat pe 7 octombrie la Spitalul Orășenesc Balș, în aceeași zi fiind confirmat cu noul Coronavirus și transferat la Spitalul Caracal. Ziua următoare, bătrânul a decedat după un stop cardiorespirator și infecția COVID, comorbiditățile fiind tumoră signoid stenozată, peritonită fecaloidă prin perforație de cec, ocluzie intestinală.

Ultimul deces care a fost raportat sâmbătă este al unei femei de 82 de ani, din mediul rural, aceasta ajungând la Spitalul Slatina în data de 26 septembrie. Pe perioada internării în această unitate medicală, 26 septembrie – 2 octombrie, s-au recoltat două teste pentru determinarea infecției COVID, al căror rezultat a fost neconcludent la primul dintre ele și negativ la al doilea. Transferată la Spitalul Clinic Județean Timișoara pe 2 octombrie, femeia avea să fie confirmată în aceeași zi cu virusul SARS-CoV-2. După cinci zile, pe 7 octombrie, aceasta a murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie virală asociată cu infecția COVID-19, ca și comorbidități având ischemie cronică, miocardită silențioase, fibrilație atrială paroxistică convertită la ritm sinusal și anemie secundară formă ușoară.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți