10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bărbați internați la Spitalul Caracal, răpuși de infecția cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Dacă inițial erau anunțate doar două decese ale unor bărbați din Olt, care erau diagnosticați cu Coronavirus, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au revenit asupra informației și au transmis că este vorba despre trei olteni care au fost răpuși de boală în ultimele două zile, aceștia fiind internați la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ.

Unul dintre bărbații răpuși de virusul SARS-CoV-2 avea 77 de ani și este din comuna Rusănești. Boala a debutat în urmă cu o lună, pe 13 septembrie, iar până pe data de 25 septembrie, când a fost internat la Spitalul Caracal, acesta a stat acasă. Pe 26 septembrie avea să fie confirmat cu COVID-19, iar în data de 13 octombrie inima sa a încetat să mai bată. Cauza decesului a fost stopul cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID, bătrânul având ca și comorbidități hipertensiune arterială, sindrom depresiv și cardiopatie ischemică cronică.

Celălalt bărbat care a decedat avea 52 de ani și este din orașul Balș. În data de 10 octombrie, acesta a fost internat la Spitalul Orășenesc Balș, iar în cursul zilei de marți, 13 octombrie, a fost confirmat și transferat la Spitalul Municipal Caracal. Din păcate, în aceeași zi a și murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, bolile asociate pe care acesta le avea fiind diabet zaharast tip II, hipertensiune arterială clasa III, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și obezitate morbidă.

Ultimul deces raportat de autoritățile județene este tot al unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Slatina. Acesta a fost internat pe 9 octombrie la Spitalul Slatina, ziua următoare fiind diagnosticat cu noul Coroavirus și transferat la Spitalul Caracal. Patru zile mai târziu, respectiv miercuri, 14 octombrie, acesta a încetat din viață, cauza decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, iar ca și probleme medicale de care acesta mai suferea avea ciroză hepatică decompensată portal și parenchimatos, pleurezie bazală dreaptă, ascită, hipersplenism hematologic, etilism cronic și TBC pulmonar din anul 2017.

Cu aceste trei cazuri, bilanțul total al deceselor înregistrate în Olt, de la începutul pandemiei, a ajuns la 87.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți