10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numărul angajaților din instituții, infectați cu SARS-CoV-2, în creștere

- Advertisement -

Crește numărul salariaților din instituțiile oltene, care sunt infectați cu SARS-CoV-2. Numai în ultimele 24 de ore au fost zeci de angajați care au fost confirmați cu virusul, majoritatea fiind de la un azil de brătrâni din Slatina. Însă, printre cei care au contractat noul Coronavirus mai sunt și profesori, dar și angajați ai Casei de Pensii, spitalelor oltene și jandarmi.

Statisticile Direcției de Sănătate Publică Olt arată că din totalul de 77 infecții COVID-19 raportate în ultima zi, înregistrându-se astfel și un record al cazurilor dintr-o zi la nivelul județului, 27 sunt în rândul salariaților din Complexul de Servicii Persoane Adulte din Slatina, aceștia fiind urmați de cinci cadre didactice din unități de învățământ oltene, trei dintre acestea fiind de la diverse școli din Caracal, patru angajați de la Casa Județeană de Pensii Olt, câte doi salariați de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal, doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și un salariat al CFR Caracal. Direferența de 34 de cazuri au fost cu transmitere comunitară.   

Iar din totalul de 2.423 persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, înregistrate în judeţ până joi, 142 sunt internate încă în spitalele din județ, 19 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal.

Mai sunt aproximativ 2.200 de olteni externaţi, 1.079 dintre ei fiind vindecați, puțin peste 710 care s-au externat la cerere și 407 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Din păcate, boala a făcut și 89 de victime de la începutul pandemiei.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 11.163 de persoane care s-au testat pentru depistarea infecției COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți