2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii care s-au vindecat de Coronavirus, chemați să doneze sânge pentru prelucrarea de plasmă

- Advertisement -

Este nevoie urgentă de sânge, anunță Centrul de Transfuzii Sanguine Olt, care face apel la locuitorii județului care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat pentru a dona sângele atât de necesar pentru prelucrarea de plasmă cu anticorpi COVID-19. Bolnavii în stare foarte gravă sunt cei care au mare nevoie de ajutorul semenilor.

Potrivit CTS Olt, urgent este nevoie de sânge grupele 0 și A, însă sunt așteptați să doneze și oltenii cu alte grupe de sânge, care s-au vindecat de Coronavirus.

„Rugăm pe toți foștii pacienți infectați cu noul Coronavirus care s-au vindecat și care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă cu anticorpi COVID. Este foarte mare nevoie de grupele 0 și A! Și nu numai! Pacienți în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decât să veniți cu documentele medicale și vom stabili împreună cum și când veți putea dona sânge”, este apelul făcut de reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Olt.

Oltenii care aleg să salveze vieți sunt așteptați să se prezinte la CTS Olt care își desfășoară activitatea în sediul din municipiul Slatina – Policlinica Veche, de luni până vineri, începând cu ora 08:00.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți