2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirusul a mai făcut două victime în Olt. Un bărbat din Caracal și un altul din Slatina

- Advertisement -

Încă doi olteni au fost răpuși de virusul SARS-CoV-2, iar bilanțul total al persoanelor din județ, diagnosticate cu noul Coronavirus, care au încetat din viață de la începutul pandemiei, a ajuns la 94. Decesele au avut loc luni, acestea fiind raportate de autorități miercuri. Vorbim de un bărbat de 63 de ani, din Caracal, care a murit la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din Olt, și un alt bărbat de 56 de ani, din municipiul Slatina, a cărui inimă a încetat să bată la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Caracaleanul a ajuns la spitalul din localitate în data de 16 octombrie, iar ziua următoare a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, luni, 19 octombrie, bărbatul a decedat, cauza fiind un stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, spun specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, ca și comorbidități având insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie, hipertensiune esențială, diabet tip II și hiperplazie prostată.

Celălalt bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Slatina, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din localitate pe 12 octombrie, în aceeași zi fiind și confirmat cu noul Coronavirus. Moartea acestuia a survenit luni, 19 octombrie, DSP anunțând ca și cauză a decesului stopul cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Slătineanul avea și boli asociate, respectiv diabet zaharat tip II și obezitate grad II.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri în județ un număr de 45 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 2.858. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 16 persoane reconfirmate pozitiv la boală.

Totodată, în Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este, potrivit datelor oficiale comunicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică, este de 0,96 la 1.000 de persoane, situându-ne în zona verde.

Care este situația epidemiologică în județ

2.858 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei
45 de cazuri noi comunicate în ultima zi – patru cazuri la elevi din unități de învățământ (Slatina – unu, Caracal – doi, Balș – unu), un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, un salariat al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un student din Craiova cu sursă de infectare în județul Olt, un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, restul cu transmitere comunitară
1.105 persoane vindecate
147 persoane internate în spital
22 persoane aflați pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal
11.954 persoane testate pentru depistarea noului Coronavirus

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți