13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rata de infectare cu COVID a crescut în Bălteni și Șopârlița. Tot Colegiul „Radu Greceanu” Slatina, în scenariul roșu

- Advertisement -

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a introdus restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în alte două localități, respectiv comunele Bălteni și Șopârlița, unde rata de infectare cu noul Coronavirus a crescut alarmant. Totodată, la nivelul mai multor unități școlare unele clase au intrat în scenariul roșu, iar la Colegiul „Radu Greceanu” Slatina toți elevii vor face cursurile în sistem online până la începutul lunii noiembrie.

Potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică Olt, încadrarea în limitele ratei de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 cazuri la mia de locuitori și 3 la 1.000 de persoane în localităţile Bălteni – 1,83 și Șopârlița – 2,47.

În aceste localităţi se aplică, începând de joi, 22 octombrie, timp de două săptămâni, mai multe măsuri, printre care purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 metri de intrarea în perimetrul școlii.

Reprezentanții Prefecturii Olt au spus că în cele două comune au fost luate și alte decizii, precum desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Cursuri în online în mai multe unități de învățământ oltene. Un colegiu din Slatina, în scenariul 3

Autoritățile au mai hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea „față în față” în unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei și Cercetării. Tot Colegiul „Radu Greceanu” este în scenariul roșu.

Se fac cursuri pe Internet la clasa a XII-a A de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, măsură aplicabilă până la 1 noiembrie; clasele a VI-a, a VIII-a, a IX-a, a XI-a – profesională şi a XII-a de la Liceul Tehnologic Văleni până la 29 octombrie; toate clasele de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina până la 2 noiembrie; clasele I A, I B şi a II-a B de la Școala Gimnazială nr. 3 Slatina până la 29 octombrie; clasa a X-a C de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, măsură aplicabilă până la 29 octombrie; clasa I A de la Liceul Tehnologic nr. 1 Balș până la 29 octombrie; clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Dăneasa până la 29 octombrie; grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Normal nr. 13 Slatina, măsură aplicabilă până la 29 octombrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți