După ce a preluat oficial și al doilea său mandat de președinte al Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu a declarat în ce domenii vor fi făcute investiții în perioada 2020 – 2024, spunând că pentru el în noul mandat Sănătatea și Insfrastructura rămân prioritare.
„Am preluat noul mandat cu gânduri de continuare a investițiilor, de asemenea, cu gândul de a-mi ține angajamentul față de olteni, acela pe care l-am făcut în perioada campaniei electorale și în același timp cu echilibru și dialog pentru că asta este cheia unei administrații publice eficiente. Sunt lucruri pe care le-am început la Spitalul Județean de Urgență Slatina, și nu numai, amintesc aici Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci, iar acestea trebuie continuate. La Spitalul Schitu avem în construcție un nou pavilion pentru o nouă secție și pentru alte ramuri pentru unitatea medicală, care sper că va fi gata în anul 2021, iar la Spitalul Slatina mai sunt multe lucruri de făcut și, bineînțeles, în continuare Sănătatea rămâne o prioritate și cred că acest an greu pentru toată lumea, pentru tot Mapamondul, ne-a demonstrat că Sănătatea trebuie să fie pe primul plan. La unitatea medicală din Slatina avem lucrări și la secția externă, de la Scornicești, unde sunt realizate în proporție de 70%. Etajul III al clădirii de acolo a fost reabilitat tot, se lucrează la etajul II, iar în perioada următoare sperăm să îl terminăm, au fost renovări și reparații și la etajul I, care a fost reabilitat mai demult și s-a schimbat o parte din mobilier. Referitor la Spitalul de Psihiatrie Schitu, este vorba despre un nou pavilion, de Gerontopsihiatrie, pe care sperăm să-l includem în organigrama spitalului și să avem contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate atunci când se va termina, este vorba despre un pavilion în care se vor trata persoanele bolnave de Alzheimer, în același timp și Adicțiile, adică consumatorii de alcool, de droguri și alte substanțe stupefiante”, a declarat Marius Oprescu.
Președintele CJ a vorbit și despre investițiile din infrastructură: „În privința Infrastructurii, așteptăm deschiderea ghidurilor pentru exercitul bugetar european următor. În momentul de față, așa cum știți, sunt 106 kilometri de drum județean, ori începută reabilitarea, ori în perioada de evaluare a proiectelor, cu care vom merge înainte în această perioadă. Cum se deschide ghidul, bineînțeles că noi avem mai multe drumuri pe care vrem să le includem, numai să fie bani. Să știți că pe exercițiul bugetar numărul 2 banii pe infrastructură au fost relativ puțini, noi am avut aceste două proiecte – unul a fost obținut pe Programul Operațional Regional și al doilea pe o subdiviziune a POR, pe Strategia Dunării, celebrul program SUERD, unde județele riverane au putut să mai acceseze alți bani separat”.
Cătălin FIRCOIU