11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 3.000 de îmbolnăviri cu Coronavirus, în Olt. Cifra deceselor se apropie de o sută

- Advertisement -

Oltul are peste 3.000 de infecții COVID-19, de la începutul pandemiei. Mai precis, potrivit datelor oficiale raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 3.045 de îmbolnăviri până acum, doar în ultima zi fiind confirmați cu virusul SARS-CoV-2 64 de persoane din județ. Din păcate, județul Olt a apărut din nou și pe lista deceselor, cu ultimul comunicat apropiindu-se de cifra o sută.

Județul Olt continuă să aibă și bolnavi care sunt internați în spitalele oltene, unde sunt tratate persoanele diagnosticate cu infecția COVID-19, și au același rezultat pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cele 64 cazuri nou confirmate cu Coronavirus, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 3.045 de infecții cu SARS-CoV-2, județul înregistrează și 97 de decese ale unor persoane confirmate cu virusul, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces a avut loc vineri la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din Olt.

Este vorba despre o femeie de 74 de ani, din municipiul Slatina, care s-a internat pe 3 octombrie în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Aceasta a fost investigată pentru infecția SARS-COV-2, cu rezultat pozitiv în aceeași zi, însă debutul bolii a avut loc pe 26 septembrie, spun specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Pe 15 octombrie, bătrâna a fost transferată la Spitalul Caracal, iar pe 23 octombrie a survenit decesul ei, cauzele fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate hipertensiune arterială primară, diabet zaharat tip II și ciroză hepatică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți