9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 150 de contravenții aplicate oltenilor prinși fără mască de protecție

- Advertisement -

În acest sfârşit de săptămână, noi acţiuni de verificare au fost desfășurate în județul Olt, în sistem integrat, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe şi târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. S-au constatat multe nereguli, fiind aplicate peste 160 de amenzi, în cuantum de 38.500 de lei, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile unde este obligatoriu.

Pe fondul numărului mare de cazuri înregistrate, dar și pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat în weekend acțiunile de control privind modul în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La verificări au participat peste 220 de forţe de ordine zilnic, fiind verificate 438 de societăți comerciale, precum şi 259 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.600 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei, 145 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, cinci pentru nerespectarea distanțării sociale dintre persoane și 12 de natură economică.

Oamenii legii recomandă oltenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți