22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Dan Stana, managerul Spitalului Slatina, confirmat cu Coronavirus

- Advertisement -

Dan Stana, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina, a fost confirmat cu infecția COVID-19. Acesta s-a testat sâmbătă, după ce nu a mai avut miros și gust, rezultatul fiind pozitiv.

Acum, directorul unității medicale este în izolare la domiciliu, împreună cu soția, urmând tratamentul de specialitate prescris în urma evaluării făcută sâmbătă.

„De sâmbătă am fost confirmat. Am rămas fără miros și gust pe timpul săptămânii trecute, m-am dus și m-am testat, iar rezultatul a fost pozitiv. Am forme ușoare, fără gust și fără miros, puțină tuse și atât, nu am febră. Am făcut o primă evaluare, analize de sânge, Computer Tomograf sâmbătă seara și am o schemă de tratament pe care o urmez acasă, sunt în izolare la domiciliu. Nu știu de unde aș fi putut contracta virusul, pe secții nu am fost în ultima perioadă, chiar m-am protejat mai mult decât trebuie, zic eu. Colegele mele de acolo, secretara, de la Resurse Umane, de la Financiar, care au intrat mai des la mine în birou, contacți ai mei, s-au testat duminică și au rezultat negativ. Sunt decât eu cu soția izolați, dar soția este negativă, păstrăm distanța”, a declarat Dan Stana, manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Dan Stana l-a înlocuit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina pe Cătălin Rotea care a fost ales primar al orașului Balș, managerul actual ocupând înainte funcția de șef al Direcției Resurse Umane, Tehnic și Administrativ a unității medicale.

Cum arată situația epidemiologică privind infecțiile cu virusul SARS-CoV-2

3.773 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei;

44 cazuri noi – unul la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unul la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, trei cazuri în unități de învățământ, un angajat la Serviciul Județean de Ambulanță Olt – Substația Drăgănești Olt, restul cu transmitere comunitară;

1.206 cazuri externate vindecate;

194 persoane internate;

21 persoane în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal;

112 decese;

13.405 persoane testate pentru depistarea infecției COVID-19;

10 persoane internate cu rezultat pozitiv la retestare;

1,3 rată de incidență la 14 zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți