18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Preşedintele CJ Olt: Spitalul Slatina nu are Tocilizumab, iar Remdesivirul ajunge pentru patru pacienţi

- Advertisement -

Unul dintre medicamentele pentru pacienţii cu COVID-19 în stare gravă, respectiv Tocilizumab, lipseşte de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina chiar dacă a fost solicitat în mai multe rânduri, iar dozele de Remdesivir sunt insuficiente pentru numărul de pacienţi de la ATI, a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Acesta a spus că marţi dimineaţa erau internaţi la ATI de la SJU Slatina 14 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar pentru fiecare astfel de pacient este nevoie de cinci doze de Remdesivir, astfel că din cantitatea existentă din acest medicament ar putea fi trataţi numai patru dintre bolnavi.

„La Spitalul Slatina, Tocilizumab nu au în acest moment, nu li s-a dat. Noi avem adrese făcute, tot timpul facem adrese, sunt câte două adrese pe săptămână. Avem 20 de flacoane de Remdesivir. Dacă e să aplici, că trebuie dat acest tratament cinci zile la fiecare pacient, vă daţi seama că înseamnă tratamentul pentru patru pacienţi. Atât. Am văzut şi azi de dimineaţă la ştiri că premierul României, Ludovic Orban, a spus că Remdesivirul există. (…) Noi, în momentul de faţă, avem 14 bolnavi la ATI. Deci, numai dacă vorbim de bolnavii de ATI şi să faci tratamentul complet, timp de cinci zile, îţi dai seama că nu au cum să ajungă. Am văzut, chiar ne-au acuzat pe noi, preşedinţii de consilii judeţene de altă culoare politică, că facem campanie electorală pe acest subiect. Dar eu vă spun pe cifre: avem 20 de doze, avem 14 bolnavi internaţi la ATI şi, conform protocolului, un bolnav trebuie să ia cinci zile. Spuneţi dumneavoastră, unde e adevărul?”, a declarat Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a punctat că la începutul pandemiei, SJU Slatina a cumpărat opt ventilatoare, acestea fiind în prezent folosite în ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

Oprescu a mai spus că în situaţia în care va fi nevoie, vor fi relocate tot pentru pacienţii cu COVID-19 şi o parte din echipamentele de ATI din blocul operator.

Potrivit GCS, în judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 4.861 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 367 de cazuri, cel mai mare număr de cazuri noi raportate zilnic până acum. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți