20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt se apropie cu pași repezi de 5.000 de îmbolnăviri cu Coronavirus. 121 raportate în ultima zi

- Advertisement -

Oltul se apropie de 5.000 de infecții COVID-19, mai exact, potrivit raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică avem în prezent nu mai puțin de 4.982 cazuri, acestea fiind înregistrate de la începutul pandemiei. S-au raportat 121 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, iar pe lângă acestea continuăm să avem pacienți reconfirmați cu boala, în ultimele 24 de ore fiind raportat și un nou deces. Cifrele autorităților centrale mai arată că rata de incidență în județ, cumulată în ultimele două săptămâni, este de peste 1,5 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 121 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 12 de persoane reconfirmate pozitiv la infecția COVID-19. Totodată, sunt și 129 de olteni care au pierdut lupta cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei, un ultim deces fiind comunicat miercuri.

Este vorba despre o femeie de 56 de ani, care era infirmieră la Spitalul Orășenesc Balș. Aceasta s-a internat la unitatea medicală din Balș pe 20 octombrie, în aceeași zi fiind confirmată cu virusul SARS-CoV-2, pe 24 octombrie fiind transferată și internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina – Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Marți, 10 noiembrie, cadrul medical a pierdut lupta cu boala, cauza decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, bolile asociate pe care aceasta le avea fiind hipertensiune arterială, dislipidemie și obezitate.

În prezent, în județ rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 1.000 de persoane, în ultimele 14 zile, este, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de 1,62, Oltul intrând în zona galbenă.

Care este situația infecțiilor COVID-19

4.982 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

121 cazuri noi – doi salariați Spitalul Județean de Urgență Slatina, un angajat al Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, un salariat Spitalul Orășenesc Corabia, 12 cazuri în unități de învățământ, un angajat Serviciul de Ambulanță Județean Olt, un salariat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt

1.291 persoane externate vindecate

173 persoane internate

28 pacienți în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

129 decese

1.040 persoane izolate la domiciliu

1.490 persoane aflate în carantinare la domiciliu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți