12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de îmbolnăviri noi cu Coronavirus și încă un deces, raportate la Olt

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 5.763 de infecții COVID-19, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, doar în ultima zi au fost confirmați cu noul Coronavirus 102 olteni. Din păcate, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt a comunicat și un nou deces, pe care autoritățile centrale nu l-au anunțat deocamdată, însă, cel mai probabil, va fi dat miercuri.

Olt are și acum bolnavi care sunt internați în spitalele oltene, unde sunt tratate cei diagnosticați cu infecția COVID-19, și au același rezultat pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 15 persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 5.763 de îmbolnăviri cu noul Coronavirus, județul Olt înregistrează și 146 de decese ale unor persoane depistate cu infecția COVID-19, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces este al unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Slatina, care nu avea comorbidități depistate sau declarate. A fost internat pe 10 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare fiind confirmat cu boala. Din nefericire, duminică, 15 noiembrie, acesta a încetat din viață, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, Insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Chiar dacă DSP Olt a raportat decesul slătineanului, acesta nu a apărut și pe lista cu morți din cauza bolii a Grupului de Comunicare Strategică, cel mai probabil urmând a fi dat miercuri.

În privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este de 1,9 în județul Olt și, potrivit datelor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, suntem în zona galbenă.

Despre infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 la zi

5.763 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

102 cazuri noi – 13 la Spitalul Județean de Urgență Slatina, șase în unități de învățământ, restul cu transmitere comunitară

1.351 persoane externate vindecate

174 persoane internate, din care 18 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.418 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.910 persoane aflate în carantinare la domiciliu

16.408 persoane testate pentru depistarea infecției COVID-19, de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți