Capacitatea staţiei de oxigen de la SJU Slatina, triplată. Spitalul îşi constituie un stoc de butelii de oxigen

Capacitatea staţiei de oxigen de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost triplată luna trecută şi unitatea medicală îşi constituie şi un stoc de butelii de oxigen pentru pacienţii din saloanele fără priză de oxigen, a informat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa.

Aceasta a adăugat că în prezent se lucrează la montarea unor prize de oxigen şi în clădirea Secţiei de boli infecţioase, acolo unde se internează pacienţi cu suspiciune de COVID-19.

“Spitalul nostru nu a avut probleme în privinţa oxigenului, are o staţie de oxigen proprie, căreia i-am triplat capacitatea acum o lună jumătate, iar în saloanele care nu au priză de oxigen, avem butelii de oxigen. Avem în momentul actual o lucrare în desfăşurare pentru mărirea capacităţii, pentru a introduce prize de oxigen în clădirea Secţiei de boli infecţioase, unde internăm pacienţi cu suspiciune de COVID-19. Avem şi în stoc butelii, încercăm să facem şi un stoc de urgenţă tot de butelii, pentru a nu fi luaţi prin surprindere” a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul Florin Popa.

Medicul a precizat, referitor la medicamentele pentru pacienţii cu COVID-19, că sunt în cantităţi suficiente cele care pot fi achiziţionate de spital de pe piaţa liberă, însă cele care sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Sănătăţii (MS) sunt în cantităţi scăzute în contextul numărului crescut de bolnavi.

“Avem din păcate un stoc destul de scăzut din aceste medicamente (distribuite de MS n.r.), au mai venit, dar din cauza numărului mare de infectări stocurile se epuizează rapid. Adică stocurile sunt epuizate chiar şi în două – trei zile. Solicitările noastre de medicamente, de flacoane pe care le cerem la minister sunt mult mai mari faţă de ce obţinem şi automat că se şi consumă foarte repede stocurile pe care le primim de la minister. Din punct de vedere al stocurilor medicamentelor conexe pe care le folosim în tratamentul acestei boli şi mă refer la clasele de anticoagulante, dexametazonă, antibiotice, spitalul a făcut achiziţii importante şi stăm foarte bine”, a conchis Florin Popa.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina erau internaţi, joi, 77 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi 16 pacienţi cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<