15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Olteni cu buzunarele goale după ce polițiștii i-au amendat pentru nerespectarea restricțiilor de circulație pe timp de noapte

- Advertisement -

Forțele de ordine au continuat în ultimele zile desfășurarea de acțiuni în județul Olt, pentru a urmări dacă cetățenii respectă restricțiile impuse în starea de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus. Autoritățile au verificat, în primul rând,  documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 – 05:00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, s-a controlat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane. În urma misiunilor, sute de olteni au rămas cu buzunarele goale, pentru a plăti amenzile trebuind să scoată peste 125.000 de lei. Zeci dintre ei au fost sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

Pe fondul numărului mare de cazuri cazuri COVID-19 înregistrate în Olt, sub autoritatea Prefecturii Olt, polițiștii, cu suportul jandarmilor, pompierilor, polițiștilor locali, precum și al reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat între 21 – 23 noiembrie în tot județul, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În cele trei zile au fost legitimate și verificate aproximativ 2.700 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse, însă au avut loc controale și la peste 370 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

„Pentru abaterile constatate, forțele de ordine au aplicat aproximativ 600 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 125.000 de lei. 27 de persoane au fost depistate nerespectând interdicțiile privind libera circulație sau deplasare, iar cele mai multe dintre amenzi s-au dat pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Autoritățile reamintesc faptul că, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern 967 din 2020, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 05:00 este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

„Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale”, se mai arată în comunicat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți