7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medicul veterinar Ștefan Dinu din Caracal, răpus de noul Coronavirus

- Advertisement -

Lumea medicală veterinară din județul Olt este mai săracă începând de sâmbătă, după ce doctorul Ștefan Dinu, medic veterinar primar șef la Clinica Veterinară din municipiul Caracal, care era infectat cu virusul SARS- CoV-2, a trecut în neființă la vârsta de 77 de ani. Se afla internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, informația că acesta a murit fiind confirmată de doctorul Ion Bozgă, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Olt.

De loc din comuna Dobrosloveni, medicul Dinu s-a născut pe 22 iunie 1943, iar în anul 1966 avea să devină absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Iași. Mai apoi își începe activitatea de medic veterinar la CAP Dobrosloveni, ulterior activând în cadrul Clinicii veterinare din Caracal. Doctorul a fost căsătorit cu doctorița Maria Dinu, care i-a fost colegă de breaslă și soție întreaga viață.

Reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Asociația Medicilor Veterinari și Colegiul Medicilor Veterinari Olt deplâng moartea celui care a fost medicul veterinar Ștefan Dinu, iar prin intermediul unui comunicat de presă au făcut un scurt parcurs al acestuia în cariera profesională.    

„Profesional a fost un exemplu prin talentul și tenacitatea sa, a dezvoltat chirurgia veterinară la Clinica din Caracal, iar rezultatele acestei activități le-a prezentat în cadrul Congresele de Medicină Veterinară, în articole de presă și în numerele unicului «Jurnal Medical Veterinar» ani la rând. A primit diploma pentru «Progresul științelor veterinare» din partea Asociației Medicilor Veterinari și multe alte diplome și distincții. Suntem alături de familia îndurerată. Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul transmis de colegii săi de breaslă.

Doctorul Ștefan Dinu va fi condus pe ultimul drum luni, acesta fiind înmormântat în localitatea natală, Dobrosloveni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți