5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

108 îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, raportate în Olt. Bilanțul total a ajuns la 7.393 cazuri

- Advertisement -

Încă o zi în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat o creștere a numărului de infecții COVID-19 în județul Olt. S-au înregistrat alte 108 îmbolnăviri cu noul Coronavirus în ultimele 24 de ore, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 7.393. Din fericire, autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt nu au comunicat luni niciun deces, însă sunt și acum bolnavi internați în unitățile medicale oltene cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.  

Potrivit GCS, distinct de cele 108 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spital, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost nouă persoane din județ reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Totodată, de la începutul pandemiei, sunt și 169 de olteni diagnosticați cu infecția COVID-19 care, din păcate, au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea sufereau și de alte boli grave. Din fericire, luni a fost a doua zi în care autoritățile nu au mai raportat niciun deces al vreunei persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2.  

La începutul săptămânii, rata de incidență a infecțiilor COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,87, Oltul situându-se în zona galbenă.

Cum arată situația epidemiologică în județ

7.393 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

108 cazuri noi – două la Spitalul Județean de Urgență Slatina, două la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, restul cu transmitere comunitară

5.650 cazuri externate vindecate

189 persoane internate, 23 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.615 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

1.943 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

18.964 persoane testate de la începutul pandemiei

169 decese

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți