10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alegeri parlamentare: Peste 7.000 de olteni au venit să voteze într-o oră și un sfert

- Advertisement -

Cele 380 de secții de votare, organizate în Olt pentru desfășurarea scrutinului electoral de duminică când alegătorii din județ au fost chemați la urne pentru a-i vota pe senatorii și deputații care le vor reprezenta problemele în Parlamentul României, în următorii patru ani, s-au deschis de mai bine de o oră. Potrivit Autorității Electorale Permanent, sunt 360.528 de olteni așteptați în secții până la ora 21:00, iar după o oră și un sfert peste 7.000 dintre ei au votat.

Cătălin FIRCOIU

Mai precis, erau 7.366 de votanți – 6.035 pe listele permanente și 1.331 pe suplimentare, care au ajuns în secții până la ora 08:15, prezența la urne fiind astfel de 2,04%. Până la aceeași oră, niciun alegător nu solicitase urna mobilă pentru a-și exprima opțiunea de vot. Având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus, 53 de persoane care ar trebui să voteze cu ajutorul acestei urne sunt în izolare sau carantină, solicitările fiind depuse la Biroul Electoral Județean Olt. Din totalul alegătorilor olteni, 4.200 au votat în mediul rural, iar 3.166 în mediul urban.

Tot într-o oră și un sfert, cei mai mulți dintre votanți se prezentaseră la secția de votare de la sediul Fostei Brigăzi Agricole din satul Moțoești, comuna Bărăști – 18% și secția de votare de la Grădinița cu Program Normal din satul Bătăreni, comuna Colonești – 17%, în timp ce la alte două secții nu se prezentase niciun alegător, respectiv secțiile de votare de la Grădinița cu Program Normal din Gura Călui, comuna Călui, și Școala Stoborăști, comuna Tufeni.

Chiar și așa, și la alegerile parlamentare județul Olt se numără deja printre județele fruntașe privind prezența la urne.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 30 Olt, în județ și-au depus candidaturile pentru Senatul României și Camera Deputaților 13 partide, însă oltenii la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, pot pune ștampila de vot pe candidații a 30 de formațiuni și partide politice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți