14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

102 îmbolnăviri noi cu Coronavirus și trei decese, raportate în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat numai într-o zi alte 102 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până joi bilanțul total al cazurilor a ajuns la 8.185. S-au anunțat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția COVID-19, iar la retestare au avut același rezultat, dar şi încă trei decese.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit datelor autorităților centrale, distinct de cele 102 îmbolnăviri Coronavirus nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat boala, și care erau deja pozitivi, șase persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv.

Totdată, dintre cei 8.185 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 185 care au murit de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și boli asociate grave. Decesele a trei dintre aceste persoane au fost comunicate joi de Grupul de Comunicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Cine sunt persoanele care au murit

Printre cele trei decese raportate de autorități este cel al unui bărbat de 61 de ani, din mediul urban, care pe 25 noiembrie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, cu o zi înainte fiind confirmat cu noul Coronavirus după efectuarea unui test RT-PCR efectuat la domiciliu. Din păcate, miercuri inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiac iresuscitabil și infecția COVID, ca și comorbidități având fibrilație atrială, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterial grad II și obezitat grad I.

Și o femeie de 58 de ani, din mediul urban, a murit marți la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind internată aici din data de 28 noiembrie, după două zile fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Cauzele decesului au fost bronhopneumonie, stop cardiorespirator și infecția COVID-19, bolile asociate pe care le avea fiind diabet zaharat tip II și obezitate.

Al treilea deces anunțat este al unui bărbat de 53 de ani, din mediul rural, care pe 5 decembrie a fost internat la Spitalul Caracal, ziua următoare fiind confirmat cu infecția COVID-19. Miercuri, 9 decembrie, olteanul a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil și infecția COVID, problemele medicale pe care le avea fiind pareză facială veche și hipoacuzie.

Situația cazurilor în prezent

8.185 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

102 cazuri noi înregistrate – un salariat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

6.777 cazuri declarate vindicate

126 cazuri internate, 20 fiind pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

898 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.036 persoane aflate în carantină la domiciliu

20.495 persoane testate de la începutul pandemiei

185 decese

Cât în privința ratei de incidență a infecțiilor COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,22 în județul Olt, care continuă să se afle încă în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți