8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi infecționiști de la Spitalul Slatina, diagnosticați cu noul Coronavirus

- Advertisement -

27 de cazuri noi de Coronavirus au fost raportate luni în județul Olt, de specialiștii Direcției de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică, iar trei dintre acestea sunt în rândul angajaților de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Doi dintre ei sunt doctori pe Secția de Boli Infecțioase a unității medicale, motiv pentru care doi medici pneumologi au fost detașați pe această secție pentru a acorda îngrijiri medicale pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV-2 și internați aici.

Cătălin FIRCOIU

Medicul Marius Ionescu, șeful Secției de Boli Infecțioase, spune că activitatea se va desfășura mai greu în viitorul apropiat, dar speră să nu fie perturbată, având ajutorul doctorilor pneumologi detașați.  

„Activitatea se va desfășura destul de greu în perioada următoare. Eu îmi doresc să nu aveam probleme, mai ales că suntem ajutați de doi medici pneumologi, care au fost detașați pe Secția de Boli Infecțioase. O să vedem ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni. Cei doi medici confirmați sunt în stare foarte bună, cu simptomatologie minimă, puțină febră și mialgii”, a spus medicul Ionescu.

Trei decese noi comunicate

În afară de noile cazuri, la începutul săptămânii au fost anunțate și trei decese, bilanțul acestora de la începutul pandemiei ajungând la 192.

Unul dintre morți este un bărbat de 65 de ani, din mediul urban, care s-a internat pe 23 noiembrie la Spitalul Slatina, când a fost și confirmat cu virusul SARS-CoV-2, două zile mai târziu fiind transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt. Duminică, 13 decembrie, din păcate, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, infecție COVID, bronhopneumonie și insuficiență respiratorie acută cu protezare respiratorie, iar ca boli asociate hipertensiune arterială și obezitate gradul II.

Alt deces este al unei femei, în vârstă de 82 de ani, din mediul rural, internată pe 4 decembrie tot la SJU Slatina, după ce pe 26 noiembrie a fost diagnosticată cu boala în urma unui test RT-PCR efectuat la domiciliu. În cursul zilei de vineri, 11 decembrie, bătrâna a decedat, cauzele fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități insuficiență renală cronică și hipertensiune arterială gradul II.

Cel de-al 192-lea oltean al cărui deces a fost comunicat luni este un bărbat de 68 de ani, din mediul rural, care s-a internat pe 27 noiembrie la Spitalul Slatina, zi în care a fost și confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, vineri, 11 decembrie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, problemele medicale de care mai suferea fiind insuficiență renală cronică stadiul III/IV, hipertensiune arterială, anemie moderată, gastroduodenită cronică, boală cardiacă ischemică cronică și adenom de prostată.

Situația îmbolnăvirilor la zi

8.434 Cazuri confirmate de la începutul pandemiei

27 cazuri noi înregistrate, din care trei salariați ai SJU Slatina, restul cu transmitere comunitară

7.318 cazuri declarate vindecate

148 persoane internate, 19 fiind pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

776 persoane aflate în izolare la domiciliu

904 Persoane aflate în carantină la domiciliu

20.937 persoane testate de la începutul pandemiei

192 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți