6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătineanca nevăzătoare Andrada Precup, marele câștigător al talent show-ului X Factor

- Advertisement -

X Factor, talent show-ul de la postul de televiziune Antena 1, și-a desemnat vineri marele câștigător. A fost finala în care au intrat italienii de la Super 4, grupul lui Florin Ristei, Sonia Mosca din echipa Deliei, Adrian Petrache, concurentul Loredanei, și slătineanca nevăzătoare Andrada Precup, al cărei mentor a fost Ștefan Bănică Jr.  Fiecare dintre concurenți a avut de interpretat în ultima ediție a sezonului 9 X Factor câte trei melodii, una în duet cu un invitat special, alta împreună cu mentorul lor și ultima solo, la final câștigătoarea marelui premiu de 50.000 de euro fiind Andrada, în vârstă de 16 ani.

Cătălin FIRCOIU

Slătineanca nevăzătoare, elevă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” în anul doi la Secția specială de jazz pop și pregătită de cunoscuta solistă a anilor ’90 Dana Bartzer, a fost apreciată de cei patru jurați, dar și de public, încă din etapa audițiilor când a primit patru de „DA”. Automat a intrat în echipa lui Ștefan Bănică Jr., din care au făcut parte zece concurenți, apoi a trecut cu bine de bootcamp, etapă în urma căreia la dueluri au evoluat doar trei dintre ei, în finală rămânând doar unul singur, respectiv Andrada, care a spus încă de la începuturi că ea a învățat muzică de la televizor și că lumea trebuie să țină cont de calitățile sale vocale.

„M-am născut prematur și din cauza faptului că ochii nu mi-au fost acoperiți cu ceva, s-a ars retina. Dar eu cred că așa trebuia să se întâmple ca să fiu aici și ca să fac asta acum, și să fiu mai puternică!. Eu nu am crezut că deficiența mea mă poate împiedica să fac lucruri importante. Mintea e cea care care își pune tot felul de piedici. Și, până la urmă, în viața asta trebuie să facem ceea ce simțim, pentru că sufletul a venit aici ca să experimenteze lucruri. De cele mai multe ori, îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a făcut să am problema asta. Pentru că văd altfel oamenii. Nu mă uit la forma lor, ci mă uit la sufletul lor și încerc să nu-i judec”, a povestit tânăra la primele apariții în show-ul de la Antena 1.

În finală, împreună cu ea pe scenă au urcat artiștii Adrian Daminescu și Damian Drăghici la nai, interpretând piesa „România”, cu mentorul său Ștefan Bănică Jr. a cântat melodia „Let it be”, iar individual cântecul „Mama” care îi aparține lui Ștefan.

Publicul de acasă a fost cel care a ales marele învingător al emisiunii X Factor votând prin SMS la 1313 „Andrada” și ceilalți finaliști având alocat SMS-uri cu numele lor.  Însă, slătineanca nevăzătoare a fost cea care i-a impresionat pe telespectator, câștigând premiul de 50.000 de euro. „Sunt foarte emoționată și bucuroasă că am ajuns până aici, și că am evoluat atât de mult. Vreau să le mulțumesc juraților pentru sprijin. Vreau să le mulțumesc și pentru că m-au tratat ca pe o persoană normală, fără deficiențe de vedere”, a declarat câștigătoarea Andrada. De câștig s-a bucurat și Ștefan Bănică Jr., mentorul tinerei artiste: „Cuvintele sunt de prisos, mă bucur că Andrada a putut să câștige acest trofeu și nu pot să spun decât că sunt extrem de fericit”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți