2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de pompieri pregătiți să asigure misiunile de intervenție din perioada sărbătorilor

- Advertisement -

Sute de pompieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă care stau să înceapă. În unele gospodării deja s-a intrat în atmosfera acestor sărbători, prin montarea ghirlandelor și instalațiilor electrice, însă cea mai importantă tradiție pentru fiecare familie este împodobirea bradului, care mereu aduce bucurie și zâmbete pe chipurile celor mici. În jur de 120 de salvatori, cărora la nevoie li se pot adăuga alți peste o sută dintre cei aflați în ture libere, sunt gata să intervină dacă situația o va impune.

Cătălin FIRCOIU

Concret, pentru asigurarea misiunilor de intervenție, în perioada sărbătorilor iernii, aproximativ 120 de pompieri, cu 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, dintre care zece prevăzute cu accesorii pentru descarcerare și prim ajutor, nouă echipaje SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și alte peste 30 de autospeciale și echipamente specifice – autospecială scafandri, autospecială pirotehnică, autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, ambarcațiuni cu motor și motopompe), se vor afla zilnic în dispozitiv.

Potrivit lui Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, în cazul producerii unor evenimente de amploare, forțele de intervenție pot fi suplimentate, în cel mai scurt timp, cu alți peste 100 de salvatori aflați în turele libere. „Pentru ca sărbătorile de iarnă să rămână un prilej de bucurie pentru întreaga familie, este necesar ca cetățenii județului Olt să respecte toate măsurile preventive pentru siguranța lor și a celor din jur”, a spus reprezentantul pompierilor olteni.

În acest sens, ISU reamintește principalele măsuri pe care cetățenii trebuie să le respecte în această perioadă:

• Bradul va fi amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces-evacuare și să fie asigurată o distanță de siguranță față de sursele de căldură;

• Nu vor fi utilizate instalații/decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații;

• Nu se vor aprinde lumânări sau artificii în brad, indiferent dacă acesta este natural sau artificial;

• Instalațiile electrice ornamentale, conectate la rețeaua de 220V, pot genera incendii, prin folosirea lor continua, nesupravegheată sau prin exploatarea cu improvizații;

• Nu se vor lăsa sobele cu focul aprins atunci când nu este nimeni în locuință sau înainte de culcare;

• Aparatele electrice de încălzire se vor decupla înainte de a adormi sau la plecarea din locuință;

• Instalația electrică nu se va suprasolicita, prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice.

„Recomandăm părinților supravegherea permanentă a copiilor, astfel încât aceștia să nu aibă acces la instalații electrice, petarde, artificii ori alte obiecte artizanale”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți