14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un mort și doi răniți în urma unui accident grav produs pe DN 65 – E 574, în zona comunei Valea Mare

- Advertisement -

Grav accident de circulație, miercuri seara, pe Drumul Național 65 – European 574, din direcția Pitești spre Slatina, în zona localității Valea Mare. Trei autoturisme au fost implicate, în urma coliziunii o persoană pierzându-și viața, iar alte două persoane au fost rănite grav, având în vedere că au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale mașinilor în care se aflau.

Cătălin FIRCOIU

Pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor, la fața locului au intervenit echipaje de salvatori de la Detașamentul Slatina și Stația Scornicești, cu două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, în sprijinul acestora acționând și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt.

În cele trei autoturisme implicate se aflau opt persoane, iar în urma impactului dintre acestea două persoane au rămas încarcerate, iar o persoană a fost găsită în stop cardio-respirator.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că imediat au fost începute manevrele de resuscitare pentru pacientul aflat în stop cardio-respirator, concomitent cu extragerea victimelor încarcerate.

„Pentru extragerea victimelor, pompierii au îndepărtat mai multe elemente de caroserie, pacienții fiind preluați de echipajele medicale. Cele două persoane încarcerate au fost transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, conștiente, politraumatizate prin accident rutier. Pacientul aflat în stop cardio-respirator nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat de medicul Serviciului de Ambulanță. Celelalte persoane implicate în accident, printre care și doi minori, au fost asistate la fața locului și au refuzat transportul la spital”, a spus reprezentantul ISU.

La locul evenimentului au ajuns și echipaje ale Serviciului Rutier al IPJ Olt pentru a dirija circulația în zonă care a fost complet blocată în urma coliziunii violente dintre cele trei vehicule.

Miercuri, în jurul orei 20:15, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române raporta evenimentul rutier, conducătorii auto fiind informați că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, fiind deviat pe drumul județean care tranzitează comuna Valea Mare. Se estima atunci reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Cercetările polițiștilor rutieri au stabilit că accidentul produs pe DN 65 – E 574, la ieșire din comuna Valea Mare spre municipiul Slatina, a avut loc în jurul orei 19:30. „Echipajele Serviciului Rutier Olt s-au deplasat de îndată la fața locului, fiind identificate trei autoturisme avariate, o persoană decedată și două persoane transportate la spital, acestea necesitând îngrijiri medicale. Polițiștii desfășoară activități complexe la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, traficul fiind dirijat alternativ”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți