Se strică vremea. Meteorologii anunță ploi, ninsori și lapoviță în zona Olteniei

Dacă în ultimele zile locuitorii județului Olt s-au bucurat și de câteva raze de soare, iată că de sâmbătă dimineața vremea se schimbă radical în regiunea Olteniei, dar și în celelalte zone ale țării. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat ploi, ninsori și lapoviță în zona noastră, fenomene asemănătoare semnalându-se și în alte regiuni, așa cum arată informarea meteorologică emisă în prima zi de Crăciun.

Cătălin FIRCOIU

Avertizarea meteorologilor intră în vigoare din a doua zi de Crăciun, la ora 10:00, și este în vigoare până luni, 28 decembrie, la ora 10:00.

Așadar, în cele două zile la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1.500 de metri și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică, 27 decembrie, vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80 – 90 de kilometri pe oră și va fi viscol.

„În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 de litri pe metru pătrat. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă, 26 decembrie, și noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 decembrie, când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia (regiune din care face parte și județul Olt n.r.) și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică, 27 decembrie, local va atinge la rafală viteze în general de 40 – 50 de kilometri pe oră”, precizează ANM.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<