14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi în Drăgănești Olt și controale la Slatina. Aproximativ 5.000 de obiecte pirotehnice, confiscate de polițiștii olteni

- Advertisement -

Polițiștii olteni au continuat activitățile din cadrul acțiunii „Foc de artificii” și marți au efectuat controale în municipiul Slatina și șapte percheziții la domiciliile unor persoane din orașul Drăgănești Olt care efectuau operațiuni ilegale cu obiecte pirotehnice. Oamenii legii au găsit și ridicat aproape 5.000 de articole, cu o greutate de aproximativ 300 de kilograme, cantitatea cea mai mare fiind confiscată în urma descinderilor din Drăgănești.  

Cătălin FIRCOIU

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Arme explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, au efectuat șapte percheziții în Drăgănești la locuințele unor persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 69 de ani, bănuite că ar efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. La descinderi, care s-au desfășurat și cu ajutorul luptărilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, s-au găsit peste 4.000 de articole având conținut pirotehnic, de diverse mărci și dimensiuni, în greutate totală de aproximativ 40 de kilograme, întreaga cantitate fiind confiscată în vederea continuării cercetărilor și documentarea activității infracționale.

Oltenii s-au ales cu dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive. 

Tot marți, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slatina au acționat împreună cu polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase în municipiul Slatina, la o firmă fiind descoperite peste 200 kilograme de obiecte pirotehnice deținute ilegal.

„Cu această ocazie au fost efectuate controale în mai multe piețe din localitate, iar la o societate comercială cu punctul de lucru în Piața Zahana au fost găsite aproximativ 230 de kilograme de articole al căror conținut este pirotehnic. Polițiștii au ridicat întreaga cantitate în vederea continuării cercetărilor și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Care sunt sfaturile oamenilor legii

Cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice sau juridice autorizate. Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

Sesizați Poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice. Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

Atenție la etichetă! La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi vândute publicului: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți