12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Doctorul Cătălin Pătru de la Spitalul Slatina, primul cadru medical din Olt vaccinat anti COVID-19

- Advertisement -

S-a dat startul imunizării împotriva noului Coronavirus și la nivelul județului Olt, în etapa I vaccinându-se personalul medico-sanitar. Sunt patru centre de vaccinare amenajate până acum, acestea funcționând în cadrul spitalelor din municipiile Slatina, Caracal și orașele Balș, Corabia. Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost amenajat la secția unității medicale de pe strada Drăgănești, iar primul imunizat anti COVID-19 a fost chiar șeful acestuia, epidemiologul Cătălin Pătru de la spital.

Cele patru centre de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt înființate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal – unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, Spitalul Orășenesc Balș și Spitalul Orășenesc Corabia, în prima etapă urmând a fi imunizate aproximativ o mie de cadre medicale oltene.

După ce doctorul Pătru a fost primul cadru medical din Olt vaccinat împotriva noului Coronavirus, imunizați au mai fost medicul Radu Ene, directorul medical al Spitalului Slatina, și Mirela Stăncioiu, directorul de îngrijiri medicale al aceleiași unități spitalicești.

„Sunt prima persoană vaccinată din județul Olt. Sper să dau un exemplu populației în general, pentru că personalul medical știe care este importanța și necesitatea vaccinării. Toată populația trebuie să beneficieze de vaccinare. Dorim să furnizăm atât colegilor noștri, cât și populației idee că vaccinul este calea normală de urmat în lupta împotriva infecției, trebuie să abordăm cu încredere și cu responsabilitatea vaccinarea. Nu am avut niciun simptom care să poată fi încadrat în categoria reacțiilor adverse post vaccinare, vaccinul este înalt purificat, sigur, iar administrarea lui s-a făcut în condiții bune. Dacă ne dorim cu toții să ne reluăm viața și activitatea dinaintea pandemie, vaccinarea este pasul firesc pe care trebuie să-l facem. Cine nu înțelege beneficiile vaccinării va trebuie să suporte consecințele care decurs din prelungirea stărilor de urgență, prelungirea restricțiilor și a eventualelor îmbolnăviri”, a declarat epidemiologul Cătălin Pătru.

Acestea au fost primele trei persoane vaccinate anti COVID-19, iar Dan Stana, managerul Spitalului Slatina, a spus că următorii imunizați sunt cadrele medico-sanitare de pe Secția de Boli Infecțioase, Unitatea Primiri Urgențe și Secția Anestezie și Terapie Intensivă.

„(…) Noi avem programați 700 de salariați care și-au manifestat disponibilitatea să se vaccineze, din care 400 sunt cadre medicale. Începând de astăzi (luni, 4 ianuarie n.r.) primii programați sunt cei de la Boli Infecțioase, cei de la UPU și cei de la Terapie Intensivă”, a spus Stana.

Arondarea la centrele de vaccinare din județul Olt pentru persoanele incluse în etapa I este următoarea:

În această primă etapă, pentru Olt au fost solicitate inițial 975 doze de vaccin împotriva COVID-19, urmând a se solicita completarea stocului de vaccin în funcție de necesarul comunicat de fiecare centru de vaccinare. Pentru vaccinarea întregii populații din județ au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat (etapa I); populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (etapa II); populația generală (etapa III).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți