11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

116 cazuri noi de Coronavirus și trei decese, raportate în Olt

- Advertisement -

Județul Olt are deja 9.741 de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate luni de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi a fost o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu noul Coronavirus, respectiv 116, iar autoritățile centrale au anunțat din nou persoane internate în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, dar și trei decese.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 116 cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv cu infecția COVID-19. 

Din totalul de 9.741 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 220 care au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea dintre acestea aveau și boli asociate grave. Trei dintre decesele acestora au fost comunicate joi. Unul este al unui bărbat, în vârstă de 73 ani, din mediul rural, care pe 17 decembrie 2020 s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și pozitivat. În ultima zi a anului trecut, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie virală și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități sindrom mielodisplagix, cardiopatie ischemică cronică și anemie. Un alt deces este tot al unui bărbat de 58 de ani, din mediul urban, care a fost internat pe 20 decembrie, ziua următoare fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, pe 1 ianuarie 2021, olteanul a trecut în neființă, cauzele fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate avea hipertensiune esențială, obezitate, diabet zaharat tip II și pancreatită. Ultimul deces raportat este tot al unui bărbat, în vârstă de 65 ani, din mediul urban, care pe 28 decembrie s-a internat la SJU Slatina și a fost pozitivat. În Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie, acesta a decedat, cauzele fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca probleme de sănătate mai avea hipertensiune arterială esențială.

Statisticile oficiale mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în județ de 0,63 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre cele 23 județe ale țării aflate în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți