10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

47 cazuri noi de Coronavirus și un deces, anunțate în județ

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 9.788 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, numai în ultimele 24 de ore, potrivit raportării de vineri a reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, înregistrându-se 47 dintre acestea. Pe lângă îmbolnăvirile noi, avem și acum bolnavi reconfirmați cu noul Coronavirus, iar din păcate oficialii au mai comunicat și un deces nou.

Cifrele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică arată că, distinct de cele 47 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 17 persoane reconfirmate pozitiv la infecția COVID-19.

Totodată, sunt și 221 de olteni care au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, vineri autoritățile centrale anunțând încă un deces. Acesta este al unui bărbat, în vârstă de 77 ani, din mediul urban, care pe data de 4 ianuarie s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Corabia cu stare generală alterată, motiv pentru care i s-a recoltat o probă pentru determinarea infecției COVID-19, însă a refuzat internarea. Proba a avut rezultat pozitiv și a fost primit pe 5 ianuarie, în ziua următoare, din nefericire, acesta murind la domiciliu, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, iar ca boli asociate diabet zaharat tip I, hipertensiune arterială clasa II/III, cardiopatie ischemică cronică, adenom de prostată și accident vascular cerebral ischemic cronic.

La ora actuală, rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în 14 zile, este de 0,79 la mia de locuitori, Oltul, la fel ca alte 21 de județe ale României, rămânând în zona verde. Față de ziua anterioară, incidența este într-o ușoară creștere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți