1.810 imunizări realizate în Olt, în prima săptămână a campaniei de vaccinare împotriva Coronavirusului

Etapa I de vaccinare anti COVID-19 continuă să se desfășoare în județ, iar în prima săptămână de la debutul acesteia și în Olt s-au realizat 1.810 imunizări. 150 dintre acestea au fost efectuate numai în ultima zi, cele mai multe fiind în centrul de vaccinare înființat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, respectiv 115.

Diferența până la 150 de vaccinări au fost realizate la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, respectiv 30, și cinci la Spitalul Orășenesc Corabia. Pentru a doua zi consecutiv, la centrul de vaccinare de la Spitalul Orășenesc Balș nu s-a realizat nicio imunizare.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, spun că în cea de-a șaptea zi a campaniei de vaccinare s-a înregistrat și o reacție adversă comună și minoră.

Iar până acum, de la debutul imunizărilor împotriva noului Coronavirus și în Olt, s-au vaccinat 1.810 persoane. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie 2021, prima administrare, este de 1.810. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare, șase persoane au avut reacții adverse comune și minore . Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară si necondiționată”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Până acum, la nivelul județului au ajuns 2.600 de doze de vaccin împotriva Coronavirusului, acestea fiind distribuite celor patru centre funcționale, respectiv cele de la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din Olt au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Imunizarea se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<