15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un medic și o asistentă, amendați în urma controlului efectuat de DSP Olt la Spitalul Corabia

- Advertisement -

Ministrul Sănătății a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc Corabia, după ce pe o pagină de socializare au fost date publicității imagini în care un bătrân, prăbușit pe hol, cere ajutor în genunchi, fără ca acesta să-l primească din partea cadrelor medicale mai multor cadre medicale și nu îl primește. În urma anchetei, ministrul Vlad Voiculescu a prezentat și rezultatele în urma verificărilor efectuate, medicul de gardă și o asistentă medicală fiind amendați cu 6.000 de lei, respectiv 3.000 de lei.

Pe pagina sa oficială de Facebook, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a spus că echipele de control ale DSP Olt au finalizat verificările duminică noaptea, în jurul orei 02:00. „Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară (duminică n.r.) trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății”, a postat ministrul pe pagina sa de socializare.

Tot acesta a spus și măsurile care s-au dispus, printre acestea fiind amendarea medicului de gardă și a unei asistente medicale cu 6.000 de lei, respectiv 3.000 de lei.

„Au fost decise următoarele măsuri: amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu articolul 26, litera b «refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul Unității Primiri Urgențe sau Compartimentului Primiri Urgențe»; amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu articolul 32, litera k «nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar»; avertisment pentru unitatea sanitară; s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun; s-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul”, a conchis Vlad Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți